Kütahya’da Sanal Gerçeklik ile Kaynakçılık Projesi Tanıtıldı

Kütahya’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler” projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) başvuru sahibi olarak yer aldığı, Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER), 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan projesi için program düzenlendi.

KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, törende yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye’de birçok sektörde işgücü temininde zorluklar yaşandığını ve yetenek açığının hızla arttığını söyledi.

Bu durumun hem iş dünyasının hem de politika yapıcıların gündeminde daha fazla yer almaya başladığını dile getiren Argat, şöyle konuştu:

“Küresel dönüşüm süreci içinde iş dünyasının doğrudan deneyimlediği bu iş gücü ve yetenek açığı sorununa yönelik çözüm içeren projeleri hayata geçirmek hayati bir önem kazanmıştır. Özellikle imalat sektöründe, kaynakçılık gibi teknik becerilere sahip ara eleman ihtiyacı giderek artıyor. Buradaki amacımız ara eleman değil aslında aranan elamanları yetiştirmek. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, ‘Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler’ projemizi hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Projenin SOGEP kapsamında finanse edileceğini kaydeden Argat, “Projemizin temel amacı, Kütahya’daki 18-35 yaş arası genç işsizlerimizin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve kaynakçılık alanındaki nitelikli ara eleman açığını gidermektir. Proje kapsamında, gençlerimize teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen modern kaynakçılık eğitimleri de verilecektir.” dedi.

Argat, proje ile gençlerin kalıcı beceriler kazanmasını ve kadınların da iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına proje finansmanı ZAFER Genel Sekreteri Kutlu Eser de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Related Posts

Sanayide alarm verileri: İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI son sekiz ayın en düşük verisini alarak haziranda 46,7’ye kadar geriledi.

Borsa 3,5 ay sonra 10 bin puanın üzerinde

Borsa 3,5 ay sonra 10 bin puanın üzerinde

TÜİK’ten dış ticaret açığı açıklaması: Mayıs ayında yüzde 2,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon …

Sigara fiyatlarına dev zam kapıda!

Türkiye’de yüksek enflasyonun etkisiyle sigara fiyatlarına art arda zamlar gelmeye devam ederken, Perşembe günü açıklanacak 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı da yeniden güncellenecek. TÜİK’in yayımladığı verilere …

Kamu harcamalarına yapay zeka destekli denetim

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu harcamalarında tasarruf tedbirlerinin izlenmesi amacıyla “Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi”ni devreye aldı.

Altın haftayı düşüşle kapattı: Yeni haftada yükselecek mi?

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Nihayetinde haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …